Voorlichting |
342647
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-342647,theme-moose,eltd-cpt-2.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

WIJ GEVEN VOORLICHTING OP SCHOLEN, scouting, KINDEROPVANG, EVENEMENTEN EN CLUBS etc.

Wij bieden met onze uilen een voorlichtingsmiddag of ochtend aan op diverse locaties met verschillende doelgroepen. Hierbij vertellen wij altijd het één en ander over onze uilen en de uilensoorten in hun algemeenheid (kenmerken, levenswijze, voeding etc) .
Daarna is het mogelijk om een uiltje vast te houden en om braakballen uit te pluizen. Aan de hand van leeftijd geven wij les over onze uilen. In een kleuterklas zal het meer gaan om de beleving, in een wat oudere klas geven we meer les over leefwijze, voortplanting, legsel, voedselvertering en dergelijke.

Verpleegtehuizen

Uilen in een verpleeghuis? Ook hier geven we graag voorlichting en komen we wat vertellen over onze uilen. Wij hebben enkele van onze mooiste ervaringen beleefd in verpleeghuizen. Als recent voorbeeld;  Op een kleinschalige gespecialiseerde groep voor dementerende ouderen begon een dementerende vrouw spontaan weer te praten, dit na jaren van stilzwijgen. De aanwezige zusters wisten niet wat ze hoorden. De vrouw reageerde erg verrast en positief op de komst van onze uilen. Op deze manier werd er op een andere manier contact gemaakt met deze vrouw en genoot zij zichtbaar van de aanwezigheid van onze uilen. Vaak hebben ouderen in hun leven wel een uil gezien, de zichtbaarheid van een stukje verbogen natuur kan vele herinneringen oproepen en gesprekken zijn dan vaak ook erg levendig met veel interesse over de uilen.